English text

Hva er floating?

Floating er en unik opplevelse som kan enkelt beskrives som en snarvei til meditasjon og yoga, men uten at du trenger å lære deg øvelser eller teknikker. Det er en behandlingsform hvor man flyter 100% uanstrengt i kroppstemperert vann med meget høyt innhold av epsomsalt og hvor man er skjermet for tilnærmet all ytre stimuli som lyd, lys, lukt, temperatur og berøring. I våres tanker er det imidlertid mulig å ha på dempet lys og spa musikk om ønskelig.

Metoden ble utviklet av den amerikanske psykologen John C. Lilly ved National Institute of Mental Health mellom 1954 og 1956. Det er 650 kilo Epsom salt i et 1000 liters kar, noe som gjør at det er samme oppdrift i våre kar som i Dødehavet.

Kunstnere og artister bruker floating for å utforske kreativiteten, forretningsfolk bruker det til å ta viktige avgjørelser, studenter bruker det sammen med studier, idrettsutøvere bruker det til å redusere restitusjonstiden, mange bruker det som stress relief, noen bruker det som terapi, andre praktiserer meditasjon og mindfulness og mange bruker det rett og slett bare fordi det er deilig. 

Helsefordeler ved å floate:

Forskning viser at floating er en av verdens mest behagelige og avslappende opplevelser, målt gjennom stressnivåer, hormoner og hjerneaktivitet. 
Floating stimulerer naturlig produksjon av endorfiner, et hormon som kontrollerer mange prosesser i menneskekroppen som f.eks. glede og smertelindring, for å nevne noen. Floating ​stimulerer også naturlig produksjon av serotonin som har evne til å stimulere humøret i positiv retning.
Epsom saltet absorberes gjennom huden og tilfører kroppen magnesium. Magnesium renser huden og øker energinivået i kroppen. Epsom salt har mange helse fordeler.  Les mer på Ullevål Kiropraktorklinikk og på Balanse i Hverdagen
På samme måte som en god natts søvn er essensiell for god helse og frigjøring av stress, har kroppen en fantastisk evne til å fornye og helbrede seg selv hvis den får komme i en dypere avslapnings tilstand.

Floating er ikke er en alternativ behandling, men et pusterom som vil gi økt velvære og overskudd. 

Hva skiller oss fra andre aktører?

Vår visjon siden 2018 er å alltid tilby det beste produktet til den rimeligste prisen. 

Video forklaring:

Se denne 2 minutters animerte videoen laget av Float Culture som forklarer enkelt hva floating er: